אזרח המוצא את עצמו בסיטואציה בה גורם מסוים חייב לו כספים ואיננו יכול להחזיר לו אותם, בגין פתיחת הליכי חדלות פירעון או פשיטת רגל, צריך לצרף לתביעת החוב המקוונת שלו תצהיר חתום ומאומת כדין במטרה לקבל את כספו בחזרה, ככל שמתאפשר.
תצהיר תביעת חוב מקוונת מאפשר לנושים לבקש את הכסף המגיע אליהם, ולהצטרף (לרוב) לקבוצה של נושים נוספים להם חייבים כסף וזו הדרך היחידה בעזרתה יוכלו לקבל את מה שמגיע להם. המדינה דורשת שיהיה זה הליך מקוון על פי התנאים שהיא קבעה מראש לתהליך.
מי יכול להגיש תצהיר תביעת חוב מקוונת ואיך עושים את זה?
תצהיר תביעת חוב מקוונת (טופס 704), ניתן להגשה על ידי מייצג של נושה, קרי עורך דין. נושה שאיננו מיוצג על ידי עורך דין, יכול להגיש את התביעה הן באופן ממוחשב והן באופן ידני.
ניתן להגיש את התצהיר ואת תביעת החוב המקוונת בתוך שישה חודשים מהיום בו פורסמה ההודעה על פתיחת הליכים. אם מגישים אותה לאחר מכן, יש להסביר ולנמק מדוע התביעה הוגשה באיחור, ובמקרה כאמור הנאמן/המנהל המיוחד שעוסק בתיק של החייב, לא בהכרח חייב לקבל את ההסבר ואת התצהיר. התצהיר מוגש דרך אתר רשות האכיפה והגבייה, לאחר מכן היא תירשם והנאמן יוכל להחליט האם לקבל את התביעה או לא.
אילו פרטים צריך לציין בתצהיר?
תצהיר תביעת חוב מקוונת צריך לכלול את הפרטים הבאים:
שמו של החייב, מספר תיק חדלות פירעון, שם הנושה ופרטים אישיים (כולל פרטי חשבון בנק עם אישור מהבנק על זהות בעל החשבון), סכום החוב כולל ריבית והצמדה, במידה ויש בטחונות על החוב או ערבים לו יש לציין פרטים, מידע על סוג החוג (דחוי, דין קדימה ועוד), מידע על קיזוז שנעשה כנגד החוב, וכל מסמך שיכול להוכיח שאכן קיים חוב.
רק אם מציינים את כל הפרטים, יכול הנאמן לבדוק את תביעת החוב והתצהיר ולקבל אותם.
למה מומלץ להגיש תצהיר דרך עורך דין?
ניתן להגיש תצהיר תביעת חוב מקוונת לבד, אך מוטב לעשות זאת דרך עורך דין באופן מקוון. במקרה כזה, התהליך יתבצע יותר מהר, בצורה יסודית, אחראית, ובאופן מדויק כפי שהחוק מחייב.
אנחנו במשרד עורכי דין מידן גריסרו ושות’, נשמח לעמוד לרשותכם ולספק את כל המידע הרלוונטי בנושא בשביל לעזור לכם להגיש תצהיר חוב, על מנת שתוכלו לקבל את הכסף המגיע לכם.