מערכת המשפט בישראל בנויה, כמו מערכות משפט במדינות רבות אחרות בעולם, על הדין האזרחי והדין הפלילי. אך בתוך הדין האזרחי, ישנם תחומים מסוימים הנשפטים בבתי דין ספציפיים עבורם. כך למשל, כל מה שקשור ליחסי עובד-מעביד ובכלל לענייני עבודה, נידון במסגרת בתי דין לענייני עבודה.
בתי דין לענייני עבודה פועלים במבנה של בתי דין אזורים, המקבילים לבתי משפט השלום, ובית דין ארצי אשר מהווה ערכאה עליונה/ערכאת ערעור להחלטות/פסקי דין של בתי הדין האזוריים.
אילו תחומים נידונים במסגרת בתי דין לענייני עבודה?
בית דין לענייני עבודה, כאמור, דן בכל מה שקשור לעניינים שבין עובד למעביד. המטרה היא למנוע מצב שעניינים אלו ידונו בבתי משפט רגילים, שכן הדין בענייני עבודה הוא הרבה פעמים שונה, וכן ישנם מקרים בהם נידרש לקבל החלטה על פי מאפיינים שאינם מתאימים לא לדין הפלילי ולא לדין האזרחי. בתי משפט לענייני עבודה פועלים בישראל מסוף שנות השישים.
בתי הדין לעבודה עוסקים בנושאים הבאים:
• תביעות אזרחיות הקשורות ליחסי עבודה, בין עובד למעביד.
• נושאים הקשורים להתאגדויות, שביתות והקשר בין ארגוני עובדים למעסיקים.
• עניינים הקשורים לקופות גמל והיחס בין עמית לקופה.
• ערעורים על החלטות של גופים העוסקים בתחום העבודה, למשל ביטוח לאומי.
• היבטים פליליים בדיני עבודה.
מדוע משתלם לפנות לעורך דין לייצוג בבתי דין לענייני עבודה?
אם יש צורך לפנות אל בית דין לענייני עבודה, כעובד או מעביד, מוטב לשכור את שירותיו של עורך דין המתמחה בתחום ויכול לספק מענה, בין אם זה בהליכים קדם משפטיים ובין אם זה בהליך המשפטי עצמו. לעורך דין יש את הכלים והידע הדרושים לכך והוא ידע כיצד להתמודד עם המקרה באופן ספציפי ומדויק.
אם אתם רוצים לפנות אל בתי דין לענייני עבודה, זה הזמן ליצור איתנו קשר מידן גריסרו משרד עורכי דין, ישמח לעמוד לרשותכם בכל עת!