הילד שלכם נפצע חו”ח במהלך החופש הגדול?
ייתכן ומגיע לכם פיצוי כספי במסגרת ביטוח תאונות אישיות של הרשות המקומית.
לקבלת פרטים נוספים ומידע פנו למשרדנו בטלפון: 03-6708850
הורים רבים אינם יודעים (כיוון שהרשות המקומית דואגת שלא לפרסם את המידע), כי גם ילדים שנמצאים מחוץ למסגרת בית הספר, לדוגמא: בחופשה, בטיול ואפילו בחו”ל, מכוסים על ידי הרשות המקומית בביטוח תאונות אישיות, וכי הכיסוי הביטוחי של תלמידים במוסדות חינוך חל על התלמיד בכל ימות השנה, 24/7, ובכל מקום בו נמצא התלמיד, גם אם לתאונה אין קשר לפעילות המוסד החינוכי בו לומד התלמיד.
לפי החוק, הרשות המקומית מחויבת לבטח את תלמידיה בביטוח תאונות אישיות. תשלומי ההורים המשולמים בתחילת השנה כוללים בתוכם גם תשלום בעבור הביטוח הנ”ל.
על כן, לא רק תלמידים שנפצעים במהלך שיעורי ספורט בבית הספר זכאים לפיצוי במסגרת ביטוח תאונות תלמידים, אלא גם ילד שנחבל כתוצאה מנפילת מדף בבית, ילד שננשך על ידי כלב, ילד שנפל בגינה הציבורית, ועוד.
חברות הביטוח מנצלות את חוסר המודעות של ההורים וחוסכות מדי שנה סכומים נכבדים כתוצאה מאי-מימוש הזכאויות לקבלת פיצויים מפוליסות ביטוח תאונות אישיות של תלמידים. חשוב לדעת, כי זכות התביעה בגין פוליסת הביטוח ה”בית ספרית” פגה לאחר 3 שנים מיום קרות אירוע התאונה, או 3 שנים מגיל 18, לפי המאוחר. כך שבפועל ניתן להגיש תביעה עד גיל 21.
פוליסת הביטוח הנ”ל מעניקה פיצוי כספי במקרה של נכות זמנית (בהתאם למספר הימים המוגדר בפוליסה בהם הילד היה מרותק לביתו) או נכות קבועה, או חו”ח במקרה של מוות, הנגרמים כתוצאה מתאונה. גובה הפיצוי עומד ביחס ישיר למספר ימי הנכות, בנוסף להשתתפות מוגדרת של חברת הביטוח בהוצאות רפואיות נוספות (כגון בגין אשפוז).
מהי “תאונה”?
תאונה מוגדרת כאירוע פיזי, חיצוני, גלוי לעין, בלתי מכוון ובלתי צפוי, הגורם להיזק גופני, בכל פעילות שהיא, לרבות פעילות פנאי, נופש, יצירה, ספורט, בילוי.
חשוב לציין, כי מדובר בליקוי פיזי, וכי נכות נפשית מכוסה מכוח הפוליסה רק במקרה של הטרדה מינית בגינה נוצרה נכות נפשית.
אילו תאונות אינן מכוסות בפוליסה?
הכיסוי הביטוחי אינו חל במקרים בהם התלמיד מכוסה מכוח הסדר אחר המעוגן בחוק. למשל, הביטוח הנ”ל אינו מכסה פגיעה בתאונת דרכים, פגיעה כתוצאה מפעולת איבה וטרור או פגיעה מתאונת עבודה, רשלנות רפואית, מחלה שאינה נובעת מתאונה, ועוד. במקרים אלה – קיימות אפשרויות אחרות, המוסדרות בחוק, לקבלת פיצוי.
חשוב לדעת כי על מנת לקבל את הפיצוי מכוח פוליסת הביטוח הנ”ל אין צורך בהוכחת אחריות או רשלנות של התלמיד לתאונה, אלא כל שיש להוכיח הוא את הנזק בלבד.
ניתן להגיש תביעות נוספות לקבלת פיצוי מעבר לזה הניתן על פי הפוליסה, כלומר גם אם קיבלתם פיצוי על פי פוליסת הביטוח לתלמידים, אין כל מניעה כי תתבעו גורמים נוספים שנושאים באחריות ישירה או עקיפה לפגיעה (לדוגמא: תביעה נגד הרשות המקומית בגין רשלנות), וכי תקבלו מהם פיצוי מעבר לפיצוי מכוח פוליסת הביטוח הנ”ל.
אז מה עושים אם חלילה ילדכם נפגע/נפצע במהלך החופשה?
ראשית, יש לדאוג כמובן לקבלת טיפול רפואי מיידי. מומלץ להתחיל ולאסוף כבר מההתחלה ראיות ומסמכים ככל האפשר, כגון: פרטי עדים לתאונה, צילום זירת התאונה, עותקים מכל המסמכים הרפואיים בגין הפציעה ועותקים מהקבלות בגין התשלומים וההוצאות השונות שהוצאו על ידכם בקשר אליה. במקביל, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעו”ד המתמחה בתחום, על מנת לקבל הכוונה מתאימה.
אנו כמובן עומדים לרשותכם בכל שאלה ו/או הבהרה בנושא.
עו”ד מידן גריסרו
מידן גריסרו – משרד עורכי דין
דרך אבא הלל סילבר 12 – מגדל ששון חוגי, קומה 9
רמת גן 52506
טל’: 03-6708850; פקס’: 03-6708851